SANITARIS, PREVENIR EL TRAUMA

Després de tants dies atenent la salut dels pacients i procurant la protecció de tots, ara toca pensar en tu!! Estàs suportant un excés de feina durant molts mesos seguits, amb gran pressió assistencial i sobretot amb una excepcional tensió emocional! I encara continua!

Segurament t'entristeix la situació i et fa patir; de prop et toca veure drames de famílies, dolor i temors, també el contagi de companys i companyes. Hi ha hagut, i encara ara, molts decessos, d'una forma molt ràpida. Està essent molt dur i tu, amb el teu equip, esteu fent molt més del que podeu.

Podria ser que la situació actual et porta records d'experiències similars anteriors, també molt difícils, o pot ser que t'hagi agafat molt de nou, perquè no havies vist mai res semblant; És molt possible que t'hagi fet sentir amb poca preparació, per la novetat i varietat de les expressions del virus i t'ha generat incomoditat, inseguretat, en definitiva, angoixa!

A tot això se suma el confinament social, l'aïllament, la separació de persones estimades o potser la soledat, que no ajuda. La buidor social i cultural deu fer-te més difícil la desconnexió, la distracció, la distensió.

Prevenir el trauma

Tens possibilitat de compartir aquestes sensacions amb algú? Possibilitats d'expressar-te, una mica a fons, el que està comportant aquesta experiència per a tu? Com estàs ara? Com durs la situació concreta que et toca afrontar al servei de salut?

Com et sents amb el que has viscut i estàs vivint encara? Estàs reconeixent prou la teva entrega i dedicació? Estàs regulant la teva empatia amb els pacients i companys, per a no esgotar-te afectivament?

Compartir l'experiència personal, les impressions que et desperta, sentir-te acompanyat en els sentiments que et genera, sovint desagradables, t'ajudarà a assimilar-ho millor, a suavitzar l'impacte que quedi en tu, en la teva activitat i les teves relacions.

Buscar aquest suport psicològic serà la forma més efectiva d'evitar que t'esgotis emocionalment, que cronifiqui l'ansietat o que l'experiència et resulti traumàtica. Això podria provocar en tu, respostes d'evitació de la feina, resistència a anar a treballar, que perdis vocació, o inclòs que canviessis, una mica, la teva manera de ser.

Tot i que l'acompanyament personal és molt beneficiós, per part d'amics i familiars, només una atenció professional, pot assegurar una major preservació de la teva salut mental i psicoemocional. Per tot això, t'ofereixo el meu servei, per cuidar de tu i la teva vida!!